Efter julmat, kommer mer mat.

Igår fick jag äntligen den julmat som jag sedan många dagar tillbaka längtat efter. Inte för att jag är en sådan som äter allting, knappt ens hälften, men på något sätt så lyckades jag bli lockad i år. Men till min stora besvikelse så svek min mage mig efter andra omgången mat, och då hade jag inte ens lyckas fylla halva tallriken första gången. Så det blev till att slänga in tallriken i diskmaskinen, låta magen lugna sig och sedan roffa åt sig utav chokladen som stod så vackert framdukat framför soffan. Gottgott! Kalle Anka kändes roligare än vanligt, på något sätt lyckades jag slo mig till ro och utan att tänka:  "Åhh gud vad tråkigt" om varje avsnitt. Tro nu inte att jag brukar hoppa över Kalle Anka bara för det, det är faktiskt så att jag följer det slaviskt varje år! Jag missade "Kan du vissla Johanna" i år igen, SUCK! Jag som verkligen gillar det. Jag fick fina klappar och de andra verkade vara nöjda med sina också. Pappa var däremot lite ledsen över att han inte fick igång sin dator, hur kan man glömma sin nätverksnyckel gång på gång? Men det ska fixas imorgon. Nu är jag lite uttråkad så Marie ska hämta mig så ska jag följa me henne till Lund som sällskap. Imorgon ska vi handla inför
Åre och på lördag åker vi norrut, ÄNTLIGEN!
God-fortsättningskramar från mig


Titanic

Jag vet inte hur många gånger jag sett filmen Titanic, men många är det och längesedan var det nu! Däremot har jag nog inte ens hälften av gångerna sett hela filmen. Det brukar börja med att jag startar filmen, och efter halva (ungefär efter de krockat med isberget) så orkar jag inte se längre. Det är ju då man har sett alla laddade scener ;) (de är ju roligast!), och samtidigt hunnit tröttna på att kolla på film. Men idag ska jag banomej se hela. Jag tror det är ca en h kvar men jag har inte tröttnat ännu!   

Julklappar.

Jag vet inte varför jag lovar mig själv att handla julklappar i tid varje år, för nu sitter jag är i år igen, med 0 antal inhandlade klappar och med 10 dagar kvar till julafton. Det sämsta är att jag endast har två dagar som är lediga till att fixa dessa, någon som känner igen sig? För lite tid till för mycket saker? 

Jag har i varje fall lämnat min önskelista till mamma idag (ja, jag skriver fortfarande önskelista för att de tjatar på mig tills jag gör det!) och den blev alldeles för lång? När jag såg mina systrars så kunde man slå ihop dessa och lägga ihop en massa till för att få ihop till min. Och antalet systrar jag har är tre. Det är ju viktigt att ge de valmöjligheter, inte sant ;)?

Till en annan sak. Tidigare år tror jag bestämt att jag klagade på julstämningen som verkade vara som bortblåst. Men i år har den smugit sig tillbaka med full kraft och vi har julpyntat rejält här hemma i lägenheten. Vilket håll man än kollar på så ser man minst en tomte, trevligt va? Det tycker i varje fall jag! 

Jag beklagar mitt dåliga bloggande, men skyller på min förstörda dator, så det så!

Godnatt 

Nej, så är inte fallet.

Många kommentarer har man ju fått om att det borde vara världens jobbigaste grej att pendla. Men så är inte fallet, på morgonen är det till och med ganska skönt att vila lite på tåget.

Men det finns ju undantag, och ett sådant är verkligen imorgon! Det enda som står på schemat I MALMÖ är en handledning på 15 min. 40 minuters pendlande fram och tillbaka för 15 ynka minuter. Nu blev det helt plötsligt jobbigt!

Pendlaren.

Pendlare finns i alla åldrar. Kvinnor, män, studenter och skolungdomar. De kan tyckas vara väldigt olika, men har trots allt en hel del saker gemensamt:


-De kommer gående nedför trapprna med en metro i högsta hugg.
-De ska alltid komma först på tåget (här råder djungels lagar, de knuffas om detta får de att komma på fortare!).
-Deras suckar hörs högt ut över alla andras när tåget är försenat.
-De snor åt sig de bästa platserna.
-De sätter gärna sin väska på platsen bredvid så att de slipper ha det trångt vid benen (och såklart lockas de utav möjligheten att blockera en plats för någon annan).
-När de väl satt sig på bästa stället med så mycket space som möjligt, sliter de upp sin metro, läser den hastigt, lutar sig tillbaka och somnar (helst med öppen mun så att andedräkten kan ta kol på en eller annan som olyckligtvis hamnat i närheten).
-När det är dags att gå av upprepas samma "knuffprocedur", som om enbart de som kommer ut först, överlever.
-Och sist men inte minst, de är bittra! Inte kan man förvänta sig ett leende eller ett lyft på väskan bredvid som talar om att, "sätt du dig här". Nej, tvärtom frågar du om det är ledigt bredvid så pustar de till och mumlar ett "mm.. visst". Mycket välkomnande..


Och visst kan man gå och irritera sig på detta, tills man upptäcker att man själv är en utav dem, en bitter pendlare.


Styrka är att kunna dela en chokladkaka i fyra delar, och endast äta upp en utav de.

Ny vecka med nya tag? Varje vecka inleds med att nu ska det banomej ätas nyttigt och listan över vad som inte får ätas slår den andra med hästlängder. Man ska vara duktig, inte äta snabbmat och träna, helst hela tiden. 

Varför är det just då som man blir sugen på något som man lovat sig att man absolut inte ska äta? Jag skulle kunna göra väldigt mycket för att få äta choklad nu!

I och med detta så skulle jag försöka kolla upp choklad lite, för inte kan det vara enbart onyttigt (hoppas,hoppas!). Så jag landade på chokladsajten.com och lyckades finna att choklad faktiskt innehåller 3,5% vitaminer och mineraler. Efter det bryr jag mig knappast om att kontrollera ifall det är en pålitlig källa och ännu mindre bryr jag mig om att se efter vad alla andra procenten innehåller...




En liten grej..
"Chokladen talar om din ålder"
1. Hur många gånger i veckan är du sugen på choklad? (måste vara en siffra mellan 0 och 10)
2. Gånga siffran med 2.
3. Lägg till 5.
4. Gångra med 50.
5. Om du redan har fyllt år 2008 lägg till 1757 om du inte har fyllt år 2008 lägg till 1756.
6. Minus ditt födelseår (fyra siffror).



Resultatet blir antingen tre- eller fyrsiffrigt. Första siffran/siffrorna är hur många ggr i veckan du blir sugen på choklad, dom sista två är din ålder!

Alltså är jag 19 år (njaaaee..) och blir sugen på choklad fem gången i veckan. (Det sista kan nog tyvärr vara sant..)

Choklad, choklad, choklad!