Pauser.

Jag vet att det blivit alltför många pauser här på bloggen under den senaste tiden. Därför ska jag ta en till paus (haha) och försöka mig på en större satsning efter nyår!

Så, Gott nytt år i förväg!

image11

Julafton utan firande.

Ja, som jag har skrivit en eller två gånger tidigare i bloggen så firade vi julafton redan igår. Uppvaknandet i morse var alltså inte lika förväntansfullt och spännande som de andra åren men det har ändå varit mysigt med julmat, choklad och Kalle Anka.

Jag begär inte mycket ifrån gottebordet. Det enda jag egentligen hade velat ha (och som jag funnit där i alla år) är romerska bågar och nötter. Visst, nötterna fanns även detta året, men vart har mina romerska bågar tagit vägen!

Och jag tycker fortfarande att tomtens julverkstad är det bästa under "Kalle Anka-timmen". Speciellt när tomtarna målar med sin rutiga målarfärg på schackbrädena. Som barn var jag verkligen imponerad utav detta! Andra favoritprogram är när Kalle Anka, Musse och Långben semestrar i sin magnifika husvagn samt, "Kan du vissla Johanna".

Jag tycker om julen fastän den är likadan varje år!

GOD JUL!

image10

Enkelt.

Tänk att ibland vaknar jag upp med tankar som är helt olik de som styrde dagen innan. Kanske handlar det om känslor vid själva insomnandet, vad vet jag. Det jag däremot vet, efter att nyligen fått uppleva det, är att ett ord som kärlek, kan få bort det negativa fortare än jag någonsin anat. Tack älskling du gjorde min dag <3. 

Plus

kärlek närhet vänskap lycka lycklig positiv glädje ömhet värme sol ljus mys klarblått jul rött musik toner sång fåglar bio leende glad skratt glädjetårar kramar pussar kyssar hav strand sommar vår födelsedag julafton namnsdag lung lykta smilande gapskratt bad jultomte resa presenter sommarregn förälskelse vatten fotografier minnen saft.          

Planering.

Nu är nästan alla julklappar inhandlade, förutom den till min kära. Stressen jag hade sista veckan före jul förra året har detta året varit aningen mindre. Detta har istället ersatts med oroligheter kring vart firandet av nyår ska hålla hus. Då mina föräldrar är hemma så går det inte att vara hemma hos mig. Det verkar dessutom som att alla andras föräldrar också är det, tråkigt nog. Men det ska fixa sig! 

Min huvudvärk från igår har kommit och gått under hela dagen, just nu känner jag mig bara hängig. Men från en sak till en annan så kan jag i varje fall stolt säga att jag slagit in alla julklappar förutom en som jag ska lägga till lite själv först på. 

Som jag tidigare nämnt så ska vår familj fira julafton den 23:e i år, samma dag som Dennis lämnar Sverige för varmare breddgrader. Jag är inte alls avundsjuk på solandet, badandet och vilandet då vädret i Sverige är så (underbart?) kallt. Nej, nu ska jag slå mig ner vid tv:n med lite te.    

...

Nu har jag inte skrivit på ungefär en vecka, och jag kan inte riktigt svara på varför. Troligtvis p.g.a. bristande intresse. Desutom händer det inte så mycket och jag har varit otroligt seg och trött denna veckan. Min arbetslöshet börjar ta kål på mig och det känns verkligen inte som det är den rätta tidpunkten för att ge sig ut i affärer och liknande för att söka arbete nu innan jul och nyår. Skulle inte förvåna mig om mitt cv hamnar rakt i papperskorgen då i all stress. Till vidare får jag söka på internet vilket börjar kännas som ett hopplöst fall. Har skickat in alltför många ansökningar för att inte ha fått några svar, SUCK! 

 

I´m my own enemy.

Nu har jag inte varit människa på flera timmar, huvudet dunkar, tankarna virvlar och kroppen vägrar lyda signaler från hjärnan. I morse vaknade jag med världens ångest, och jag kan berätta att den på morgonen är den värsta. Inget vidare kul sätt att starta dagen på. Jag kände mig egoistisk, svag, maktlös, mindre samarbetsvillig och dum i huvet, bara för att nämnda något. Så nu återstår det bara för mig att klättra upp på pinnen igen och försöka att aldrig någonsin tappa balansen igen.  

Malmös nattliv

Igår trotsade jag mina egna tankar och följde trots det med till Malmö. Kvällen började för mig inne på Dahlbergs, beställde en dyr, men väldigt god Singapore Sling. Ingen nattklubbsblandning där inte! I varje fall så kom vi på tåget som tog oss till Malmö och jag gick mot okänd destination efter de andra i gänget. Det hände väl lite allt möjligt under kvällen, bland annat så erbjöd någon typ mig och Eric en guidning genom Malmö, men nej tack. Efter en kort men trevligt barrunda så hittade vi till slakthuset där det skulle få bära eller brista. Då ingen av oss ännu fyllt 20 så fick vi helt enkelt se om de var villiga att släppa in oss ändå. Men det visade sig gå bra och om jag ska jämföra slakthuset med någon att Helsingborgs nattklubbar så får det nog bli The Tivoli. Mest beroende på att stället var uppdelat i bl.a. ett schlager och ett R n´ B - rum. Däremot är slakthuset mycket större (Tivoli kommer ändå vara nr 1, självklart). På väg till stationen så blev jag otroligt törstig efter vatten, då vattnet från toaletterna inte lockade och ingen affär var öppen så började jag istället drömma om vatten. Detta resulterade tyvärr i att jag bara blev mer och mer törstig och pratade konstant om iskallt vatten. Vi hoppade sedan 06.37 på tåget (gissa om man var trött). Vid det laget var jag tvungen att få i mig vatten och sprang mot toaletten. Då upptäcker jag till min stora lycka att det står en dryckesautomat framför mig och överst står det iskallt vatten. 5 sekunder senare var jag i paradiset..

Från Malmökvällen till något annat. Dennis befinner sig nu på Oslobåten och jag saknar honom massor! Kom hem älskling.

image9
Love is of all passions the strongest, for it attacks simultaneously the head, the heart and the senses.

Pepparkakshus.

Jag och Rebecka kom på den underbara idén att göra ett pepparkakshus. Så vi handlade lite och satte igång att smälta sockret på spisen. När det väl var klart så skulle vi börja klistra ihop de olika delarna. Varje del verkade tyvärr ha ett eget liv och lyckades man klistra ihop en sida så lossnade en annan. (Det står faktiskt upp nu!) Ska försöka lägga upp bilder senare med risk för att förstöra allas tankar om hur ett vanligt pepparkakshus ska se ut. 

Sammanfattningsvis så ska jag skriva en positiv och en negativ lista när det gäller att baka pepparkakshus:

Positivt:
- man skrattar mycket

Negativt:
- hög risk för att bränna sig (jag gjorde det och har en stor blåsa på tummen)
- huset ville inte på några villkor stå upp
- humörsvängningar 
- svordomar

Så, Dennis när ska vi bygga vårt? Jag är övertygad om att vi kommer upptäcka nya sidor hos varandra. Mysigt va? ; ) 


JUL!

Jag vill julpynta, baka pepparkakshus, ha en liten mini-julgran och lyssna på julmusik. Önskar att jag gillade glögg också. Julen är mysig!


Slit och släp.

Igår fick jag ännu en gång hoppa in och servera på Linas jobb. Denna gången skulle vi bege oss iväg från Lagmark och istället befinna oss i Kinnarps butik på Berga. Det var beräknad att 560 gäster skulle anlända, och jag vill lova att det var så många också! Julbordet började prick halv tolv och klockan halv ett var det rusning för serveringspersonalen, minst sagt! I varje fall så flöt allting på bra. En i serveringpersonalen råkade spilla en lite för stor fläck på en lite för vit matta, men det var förhoppningsvs ingen fara (och nej, det var inte jag). Vi slutade klockan fyra efter all disk och man kände sig ganska så sliten efteråt. 

Hittade en bild där några stycken ur serveringen står uppradade, jag ler knappt ;p!

image8
 

Magi.

Jag är så kär i dig Dennis!